Sıklıkla karşılaşılan kulaktan dolma bilgilerden biriside; Kanada öğrenci vizesi almanın zor olduğudur. Aslına bakarsanız Kanada öğrenci vizesi almak hiçte zor değildir.

Kanada Kültür Merkezi danışmanlarının adınıza gerçekleştirdiği eksiksiz ve hatasız doldurulan başvuru formu oldukça önemlidir. Çünkü konsolosluk yüz yüze görüşme gerçekleştiremeyecektir.

Aynı zamanda Kanada Kültür Merkezi evraklarınızın çevirilerini ücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir.

Kanada öğrenci vizesi hakkında bilgi almak için; 0 212 252 90 35-36 veya www.kanadaogrencivizesi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kanada Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • En az 6 ay geçerli pasaport ( Eğer varsa eski pasaportlar )
  • Vize başvuru formları
  • Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf.
  • Vize başvuru ücreti: Vize başvuru ücretinin yatırıldığını gösteren Garanti Bankası dekontu
  • Okul kabul belgesiGideceğiniz eğitim kuruluşundan alınmış olan; program bedelini, nerede kalacağınızı, konaklamanızın bedelini, haftada kaç saat ders alacağınızı ve programınızın hangi tarihler arasında olacağını gösterir kabul belgesi.
  • Okul, konaklama ve diğer masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösteren maddi destek bilgileri.
  • Kendinize ya da eğitim masraflarını karşılayacak olan kişiye ait maaş bordrosu, hizmet süresi, sosyal sigorta kayıt bilgilerini içeren çalışma belgesi, ticari sicil kaydı, vergi levhası, son bir yıl içindeki banka dökümleri
  • Tapularınız, araba ruhsatları ve kredi kartlarının fotokopisi
  • Çalışma saatleri içinde ulaşılabilecek telefon numaraları
  • Eğer şu anda başka bir ülkede ikamet ediyorsanız ve Öğrenci izni ya da geçici oturma izniniz varsa vize durumunuzu gösteren evrağın bir fotokopisi
  • Kanada’da seçtiğiniz okulun meslek ve hayatınızın hedeflerine uygunluğunu dile getiren ve Kanada sonrası için yaptığınız planları açıklayan bir niyet mektubu.(İngilizce )
  • Kanada Turist vizesi ise ziyaretin amacını açıklayan bilgi (İngilizce )
  • Kendi başına seyahat edecek 18 yaşından küçük çocuklar için noterde hazırlanmış anne, baba ve Kanada’da çocuğun mesuliyetini üstlenen kişi tarafından imzalanmış belge.
  • Hala öğrenciyseniz; Diploma veya öğrenci belgesi, transkript. Eğer Türkiye’de bir dil kursuna gittiyseniz oradan alınmış bir mektup. Varsa sertifikalar.
  • Çalışıyorsanız, işyerinizden izin mektubu ve dönüşte aynı işyerinde çalışacaksanız referans mektubu, son 3 ayın maaş ve sigorta bilgileri, işe giriş bildirgesi.
  • Savcılıktan sabıkası olmadığına dair iyi hal kağıdı
  • Kanada Vizesi için Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Askerliğinizi yaptıysanız tamamladığınıza dair terhis belgesi
  • Evli iseniz; Evlilik Cüzdanı, eşinizin ve çocuklarınızın kimlik fotokopileri
  • Eski işverenlerden, öğretmenlerden alınmış referans mektupları
 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir